Week van de Vaktherapie

De Week van de Vaktherapie

De Week van de Vaktherapie is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens deze week kunnen mensen kennismaken met vaktherapie. Er zijn in Nederland meer dan 4.000 vaktherapeuten. Een groot deel van deze therapeuten organiseert tijdens de Week van de Vaktherapie een activiteit. Denk aan een workshop om kennis te maken met vaktherapie, een kijkje in de keuken bij een instelling of informatie over een specifiek thema tijdens een lezing.

De Week van de Vaktherapie biedt jou als vaktherapeut een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor vaktherapie, jouw praktijk of jullie vakgroep. Je kunt tijdens de Week van de Vaktherapie iets organiseren gericht op bijvoorbeeld je collega's binnen de instelling waar je werkt, verwijzers waar je als vrijgevestigde vaktherapeut mee samenwerkt of naasten van jouw cliënten. 

Het is belangrijk dat vaktherapie een stevige positie heeft. Op deze manier krijgen we meer voor elkaar. Daarnaast maakt dit jou als vaktherapeut in loondienst of met een eigen praktijk minder kwetsbaar in moeilijke tijden. De Week van de Vaktherapie helpt om vaktherapie meer bekendhied te geven. Deze week biedt jou als vaktherapeut een mooie aanleiding om anderen kennis te laten maken met vaktherapie. Zo zetten we met elkaar vaktherapie op de kaart!
 

Doe je mee?

Alle initiatieven, groot of klein, helpen om vaktherapie op de kaart te zetten. Misschien dat de ene vaktherapeut het houdt bij het verzenden van een brief met folder over vaktherapie aan de huisarts van een cliënt en dat de ander een middagvullend programma organiseert met collega-vaktherapeuten. Het maakt niet uit hoe je participeert, samen kunnen we vaktherapie op de kaart zetten!

Om dit jaarlijks terugkerend evenement tot een succes te maken, denken we als FVB graag met jou als vaktherapeut mee over hoe je op zo’n praktisch mogelijke wijze kunt aanhaken bij de Week van de Vaktherapie. Dit is dan ook de reden dat we allerlei voorbeelden ter inspiratie aandragen, tips geven én merchandise-materiaal voor je hebben ontwikkeld. 

Vergeet niet om in te loggen om toegang te krijgen. Dit kun je doen met je FVB-login rechts bovenin. 

 

Vragen over de Week van de Vaktherapie?

Stuur een mail naar secretariaat@vaktherapie.nl