• Niet praten, maar doen!
  • Mens erger je niet, neem een vaktherapeut!
  • Hoe vind je het zelf gaan?
  • Verander nu het kan!

De Week van de Vaktherapie

Van maandag 14 tot en met zondag 20 november 2022 is het weer zover!


De Week van de Vaktherapie is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens deze week kunnen mensen kennismaken met vaktherapie. Er zijn in Nederland meer dan 4.000 vaktherapeuten. Een groot deel van deze therapeuten organiseert tijdens de Week van de Vaktherapie een activiteit. Denk aan een workshop om kennis te maken met vaktherapie, een kijkje in de keuken bij een instelling of informatie over een specifiek thema tijdens een lezing.

De Week van de Vaktherapie biedt jou als vaktherapeut een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor vaktherapie, jouw praktijk of jullie vakgroep. Je kunt tijdens de Week van de Vaktherapie iets organiseren gericht op bijvoorbeeld je collega's binnen de instelling waar je werkt, verwijzers waar je als vrijgevestigde vaktherapeut mee samenwerkt of naasten van jouw cliënten. 

Het is belangrijk dat vaktherapie een stevige positie heeft. Op deze manier krijgen we meer voor elkaar. Daarnaast maakt dit jou als vaktherapeut in loondienst of met een eigen praktijk minder kwetsbaar in moeilijke tijden. De Week van de Vaktherapie helpt om vaktherapie meer bekendhied te geven. Deze week biedt jou als vaktherapeut een mooie aanleiding om anderen kennis te laten maken met vaktherapie. Zo zetten we met elkaar vaktherapie op de kaart!

Op deze website vind je inspiratie, tips, voorbeelden en ideeën die je op weg kunnen helpen. Ook kun je hier verschillende materialen vinden die je kunt bestellen, downloaden of zelf ontwikkelen. Van wegwijzer tot filmpje, van cliëntverhaal tot draaiboek. Maak vooral gebruik hiervan!

 

Vragen over de Week van de Vaktherapie?

Stuur een mail naar secretariaat@vaktherapie.nl.

Over vaktherapie

Voor vaktherapeuten