• Niet praten, maar doen!
  • Mens erger je niet, neem een vaktherapeut!
  • Hoe vind je het zelf gaan?
  • Verander nu het kan!

Doe mee met 

de Week van de Vaktherapie 2018!

 

Elk jaar organiseert de Federatie Vaktherapeutische Beroepen(FVB) de Week van de Vaktherapie in de week van 15 november. De Week van de Vaktherapie is een week vol activiteiten georganiseerd door vaktherapeuten door heel Nederland. Het is een mooi moment om aandacht te vragen voor vaktherapie. Deze week biedt iedereen die vaktherapie nog niet kent maar wel nieuwsgierig is, een lage drempel om kennis te maken met vaktherapie. Dit is interessant voor cliënten, doorverwijzers, gemeenteambtenaren, politici en zorverzekeringsmedewerkers. 

Het doel van de Week van de Vaktherapie is om vaktherapie samen met alle vaktherapeuten in Nederland op de kaart te zetten.

Je kunt meedoen met de Week van de Vaktherapie door zelf of samen met andere vaktherapeuten een activiteit of meerdere activiteiten te organiseren. Alle initiatieven, klein of groot, helpen om vaktherapie op de kaart te zetten. Misschien dat de ene vaktherapeut het houdt bij het verzenden van een brief met folder over vaktherapie aan de huisarts van een cliënt en de ander organiseert een middagvullend programma met collega-vaktherapeuten. Het maakt niet uit hoe je participeert, samen werken we aan de basis voor beter!

Vanuit de FVB zorgen we voor de nodige faciliteiten om je te helpen bij het promoten van jouw deelname tot een succesvolle activiteit. 

Waarom wordt de Week van de Vaktherapie georganiseerd?

Het idee is ontstaan bij een bestuurslid van de NVBT. Dit idee is vervolgens omarmt door de collega-beroepsverenigingen én door de FVB. Het doel van de Week van de Vaktherapie is om vaktherapie samen met alle vaktherapeuten op de kaart te zetten. De FVB heeft geld en tijd beschikbaar gesteld om dit jaarlijks terugkerend evenement te kunnen starten en te onderhouden. Samen met de projectgroep heeft de FVB een logo en slogan voor de Week van de Vaktherapie ontwikkeld en zaken verzorgd als posters, ansichtkaarten, deze website, een vooraankondiging in het Tijdschrift voor vaktherapie en mailingbrieven.

Er zijn een aantal uitgangspunten bij het ontwikkelen van dit evenement: 

  • De gewone mens op straat kent vaktherapie nog niet.
  • Een zorgverzekeraar koopt vaktherapie in, geen individuele disciplines.
  • De politiek behandelt het dossier vaktherapie, geen individuele disciplines.

Wat kan ik allemaal vinden op de website?

Op dit deel van de website kun je:

Om toegang te krijgen tot deze onderdelen is het nodig om in te loggen.

Dit kun je rechts bovenin doen met je FVB-login. 

Hoe word ik lid van mijn beroepsvereniging en de FVB?

Meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap vindt je hier.